Steenmarterschade (Büscher Wildbeheer)
Last van een beschermd dier
Recente Tweets
Marter Control Unit
Wie zijn wij?

Marter Control Unit

 De MCU, opgericht door boswachter Ad Buscher, is in 1995 uit pure noodzaak begonnen met onderzoek naar het gedrag van de steenmarter. Hoewel er toen nog zelden een confrontatie tussen mens en dier plaats vond, waren er vooral vanuit de agrarische wereld wel regelmatig meldingen van overlast, mede omdat de mens steeds verder de beboste gebieden is gaan bewonen.

Inmiddels hebben we een aantal fretten die ons met hun gedrag laten zien of het om marters gaat en zo ja, of het een mannetje of vrouwtje betreft, of er al jongen zijn en waar ze uw gebied binnenkomen. Aan de hand van die gegevens kunnen wij de verblijfplaats van de marter herleiden. Deze kunnen wij dan eventueel afdichten. Daarnaast verwijderen wij de reeds ontstane puinhoop. Hierbij treffen wij in veel gevallen kadavers van de prooien en uitwerpselen aan. Dan sluiten wij alle mogelijke oude maar ook eventuele nieuwe ingangen hermetisch af. Hiermee voorkomen we de terugkeer van dit uiterst slimme dier.

 

Heeft u last van een steenmarter? Ga niet proberen de marter zelf te vangen of te verjagen. Dit is verboden en bovendien zinloos. Waar u de een wegjaagt, komt na verloop van tijd zo de volgende soortgenoot zich huisvesten. Ondervindt u overlast van een steenmarter, neem dan contact op met ons. Ons telefoonnummer is 0573 459905.

 

Wat kunt u wèl zelf doen?
  • Wanneer u merkt een steenmarter in huis te hebben ingesloten, maak dan ruimte en zet alle ramen en deuren wijd open, het dier zal snel vluchten.
  • Heeft u een zieke of een gewonde steenmarter gevonden, bel dan met ons of met uw plaatselijke gemeente.
  • Bent u gebeten door een steenmarter, spoel dan de wond met overvloedig water uit en waarschuw uw huisarts.


 Let op:

Steenmarters kunnen drager zijn van verschillende ziektes of bacterien die ook voor de mens schadelijk kunnen zijn (botulisme, hondsdolheid). Wees dus altijd voorzichtig!